علی لاریجانی، در سخنان پیش از خطبههای امروز نماز جمعه تهران، با تاکید بر لزوم وجود عنصر جهاد در فرهنگ جامعه، گفت: کشورهایی هستند که از آبادانی برخوردارند، اما به دلیل اینکه روحیهی جهادی ندارند اهل بزماند، نه اهل رزم. باید نوکری آمریکا را قبول کنند. در واقع نوکر شیکپوشند. نوکر هستند ولی ظاهر بزککردهای دارند.
رییس مجلس شورای اسلامی، ضمن تسلیت به مناسبت شهادت فاطمه زهرا (س) گفت: پیامبر اسلام (ص) فرمودند دخترم فاطمه، سرور زنان عالم از آغاز تا به انجام است. فاطمه زهرا (س) یک شخصیت معمولی نیست که از جهاتی بر دیگر زنان ترجیح داشته باشد بلکه فاطمه زهرا (س) شخصیتی است که عالم و آدم در گرو وجود اوست.
وی با بیان اینکه تمسک به پیامبر گرامی اسلام و اهل بیت او در همهی زمانها موجب سوق انسانها به سوی سعادت و کمال است، گفت: وجود مقدس حضرت فاطمه (س) یکی از پنج شخصیتی است که وسیلهی رحمت خداوندی از ابتدای خلقت بودهاند. لذا ملاحظه میشود که پیامبر گرامی اسلام (ص) راه رستگاری و سعادت را مودت، دوستی و پرهیز از مخالفت با این شخصیت قرار دادهاند.
لاریجانی با اشاره به احادیثی مبنی بر اینکه هرکس حضرت فاطمه(س) را دوست بدارد در بهشت با پیامبر همراه خواهد بود، خاطرنشان کرد: فاطمه زهرا (س) در خطبه خود پس از حمد و ثنای الهی و ذکر صفات و مناقب رسولالله و عظمت قرآن میفرمایند ایمان را خدا عاملی قرار داد که از شرک و ذلالت نجات یابید. در واقع ایمان پایهی حرکت فردی و اجتماعی است و پایهی پیشرفت و کمال برای فرد و جامعه است؛ زیرا یک جامعه هرچند در امور مختلف پیشرفت کند اما اهل ایمان نباشد این پیشرفت واقعی نیست و این حرکت حیاتبخش نیست.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: همچنین فاطمه زهرا (س) فرمودهاند خداوند عدالت را قرار داده تا دلها را به هم نزدیک کند؛ زیرا عدالت اجتماعی است که حق هرکسی را به اندازهی خود او تامین میکند به همین دلیل باعث رضایت افراد میشود لذا دلها به هم نزدیک میگردد. همچنین در یک خانواده تا دلها به هم نزدیک نشود خانواده استحکام پیدا نمیکند و یا در یک اجتماع کوچک، یک شرکت، نهاد و غیره اگر دلها به هم نزدیک نشود، در داخل آن نهاد مشکلات یا شرکت پیدا میشود.
لاریجانی با بیان اینکه عامل پایداری یک ملت در همگرایی قلوب آنهاست، گفت: فاطمه زهرا (س) میفرمایند اگر استحکام جامعه را میخواهید از درون باید نزدیکی در قلوب آنها به وجود بیاید که عامل آن عدالت اجتماعی است؛ زیرا عدل باعث نزدیکی قلوب به یکدیگر میشود.
وی افزود: همچنین اطاعت ما را برای ایجاد نظام در ملت و امت قرار داده؛ زیرا بدون امام و رهبری و بدون ولایت نظام صحیحی به وجود نمیآید. فاطمه زهرا (س) عامل برقراری نظام صحیح را اطاعت از آنان قرار داده است. اطاعت از محمد و آل محمد (س) تعریف کرده است. یعنی امامت، عامل نظامبخشی به جامعه است و بعد میفرماید امامت ما را قرار داد تا مردم از جدایی و افتراق در امان باشند.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: فاطمه زهرا (س) امامت و پیشوایی اهل بیت (ع) را عامل انسجام جامعه معرفی کرده است. عوامل دیگر ممکن است صرفا تا حدی انسجامبخش باشد. به عنوان مثال ملیگرایی، قومگرایی و همزبانی عامل انسجام میشود اما تا اندازهای؛ لکن محبت اهل بیت (ع) و پذیرش امامت و پیشوایی آنان انسجام تام و کمال به وجود میآورد که حاضرند از جان خود در راه آن بگذرند.
لاریجانی اضافه کرد: سپس ایشان جهاد را برای عزت اسلام و ذلت کفر و نفاق قرار دادند، روحیه جهادی عامل عزتمندی اسلام است. کشور و ملتی میتواند سرافرازانه زندگی کند که روحیهی جهادی داشته باشد.
وی تاکید کرد: ملتی که عنصر کلیدی یعنی عنصر جهاد را از فرهنگ خود خارج کند ممکن است رنگ و لعاب ظاهری داشته باشد اما عزت ندارد و دستنشانده خواهد بود.
رییس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امروز این موضوع را میتوانید در بین کشورها ببینید. کشورهایی هستند که از آبادانی برخوردارند، نفت و گاز زیادی دارند، صنعت دارند، اما به دلیل اینکه روحیهی جهادی ندارند اهل بزماند، نه اهل رزم. باید نوکری آمریکا را قبول کنند. در واقع نوکر شیکپوشند. نوکر هستند ولی ظاهر بزککردهای دارند.
لاریجانی در ادامهی سخنان خود یادآور شد: از سوی دیگر یک گروه کوچک حزبالله را ملاحظه کنید که اینها اهل جهاد بوده و هستند و یک رژیم تا دندان مسلح صهیونیستی را که پشت آن آمریکا بود همین گروه کوچک به زانو درآوردند و یک شکست بزرگی را به رژیم تحمیل کرد که حالا حالاها این درد را حس میکنند و این رژیم مجبور است حرفهای کلفتی بزند تا درد شکست را به نحوی برای خود مرتفع کند.
وی گفت: این روزها نیز شاهد هستید گاه سخنان درشتی نسبت به ملت ایران میگویند. رژیم صهیونیستی باید درک کند ملت ایران ملت پیرو فاطمه(س) است که فرمود جهاد عامل عزت اسلام است، ملتی مجاهد است. اگر صهیونیستها دوست دارند که مدال تابوتکشی سربازانشان را به سینهی آنها نصب کنیم بسمالله.
رییس مجلس شورای اسلامی در خطبههای پیش از نماز جمعه این هفته تهران گفت: اهمیت شعار امسال از آن روست که اقتصاد سالم عامل عزتمندی و مبنای تحقق جامعه سالم است.
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی، با اشاره به شعار امسال اظهار کرد: در خطبه حضرت فاطمه (س) نیز اقتصاد یکی از ارکان جامعهی سالم است؛ زیرا حتی اگر فردی اهل جهاد باشد ولی جسمی ناسالم داشته باشد زمینگیر خواهد بود و نمیتواند وارد میدان شود.
وی افزود: اقتصاد سالم هم همانند فردی است که نیروی بدنی کافی برای جهاد و مبارزه را دارد و در صورت لزوم میتواند وارد عرصه شود.
لاریجانی با بیان اینکه شهید مطهری (قدسسره) در این زمینه یکی از اصول اولیهی حیات را اقتصاد سالم میداند، ادامه داد: به عقیدهی شهید مطهری یکی از اصول اولیهی حیات و تامین رشد و نمو جامعه، اقتصادی سالم است که قائم به غیر نباشد.
وی تاکید کرد: جامعهای که مشکل اقتصادی داشته باشد به نوعی مریض محسوب شده و اقتصاد سالم به نوعی از ارکان امت سالم محسوب میشود. همچنین جامعهی راکد هرگز نمیتواند به اقتصادی سالم دست یابد و از سرمایهی خود استفاده کند.
رییس مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اگر خواستار جامعهای اخلاقگرا و معنوی هستیم باید به اقتصاد خود توجه کنیم، عنوان کرد: اگر ما میخواهیم مردم ما نسبت به سایر مسلمانان احساس همدردی داشته و به داد مظلومین برسند باید اقتصادی سالم داشته باشیم که این اقتصاد باید رشد و نمو داشته و از تولیدات خود کشور بهره ببرد.
لاریجانی در بخشهای دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه استاد مطهری معتقد بودند که اسلام نمیخواهد مسلمانان به غیر متکی باشند، گفت: در صورتی که ملت مسلمان دست خود را به طرف غیر دراز کند، بندهی او شده و آنها بر مسلمین چیره میشوند. به همین دلیل ملتی که در اقتصاد خود مدیریتی درست نداشته باشد به اقتصاد واقعی دست نیافته است.
وی تصریح کرد: با وجودی که امروزه بحث جهانی شدن مطرح است، ولی باید کشورها با توجه به ارتباطات خود متناسب با شرایط بینالمللی خود به خودکفایی و اقتصاد توجه کرده و توانمندیهای خود را در تولیدات استراتژیک توسعه داده و قائم به ذات باشند. همانطور که کشورهای پیشرفته مانند ژاپن، آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، تلاش میکنند در تولیدات استراتژیک متکی به دیگران نباشند؛ چون در این صورت در سختترین شرایط هم میتوانند نیازهای خود را برطرف سازند.
رییس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امام راحل همواره به جوانان توصیه میکردند تا در زمینهی اقتصادی به استقلال برسند؛ چون استقلال در اقتصاد پایهی استقلال سیاسی است.
به گفته وی، واردات اگر مکمل تولید باشد به تولید کمک میکند و در غیر اینصورت محصولات مصرفی برای تولید مضرند.
لاریجانی در ادامه با بیان اینکه جهش اقتصادی با کار و تولید در داخل کشور فراهم میشود، عنوان کرد: بر اساس تفکر اسلام، اقتصاد سالم اقتصادی است که در آن تولید وجود داشته باشد و این امر یکی از مباحث ضروری در دین ماست. همچنین اهمیت این امر امروزه و با توجه به تحریمهایی که در یک سال گذشته علیه ایران شدت گرفته بیشتر احساس میشود؛ زیرا آنها ما را به خاطر مسائل هستهیی تحریم کردهاند، در حالی که رژیم صهیونیستی صدها کلاهک هستهیی دارد.
وی ادامه داد: با وجود فتوای مقام معظم رهبری درخصوص تحریم سلاحهای هستهیی آنها همچنان بر روی تحریمهای خود پافشاری میکنند. با این حال ما باید بر تولیدات داخلی و استقلال اقتصادی خود پافشاری کنیم. البته این اقدام آنها قابل درک است و میتوان گفت به دلیل شکستهایی است که آمریکا در جنگهای خود خورده است.
رییس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود با اشاره به این مطلب که به دلیل برخی مشکلات اجرایی دچار مسالهی بیکاری شدیم، گفت: اگر کسی از کار خود برکنار شود دولت اسلامی موظف است نان شب آن را تامین کند.
منبع: وب سایت شخصی علی لاریجانی
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 24,نوامبر,2024